Ako to vidia deti

Pohľad dospelých a detí sa mnohokrát líši. Zatiaľ čo my vidíme vzdelávacie a výchovné benefity, pohľad detí je často krát pragmatický a jednoduchý. Ak Vás zaujíma, čo si o škôlke či škole myslia deti, ktoré našu škôlku navštevujú resp. navštevovali, čítajte ďalej.

Marek (6 rokov)

„V škôlke bolo lepšie, super lebo som tam mal takých kamošov, ktorí boli starší než ja a od nich som sa naučil také veci, ktoré som nevedel. Keď som sa učil, nemal som pocit, že robím úlohy, ale aj tak som sa veľa dozvedel.“

Johanka (7 rokov)

“Som rada, že som sa v montessori škôlke naučila písať písané písmená, počítať do tisícok a variť jedlá, napríklad palacinky, robiť s papierom, maľovať a kresliť, jesť s nožom, polievať kvety.”

Anetka (7 rokov)

“Prvouka je nuda, lebo iba čítame a nič neskúšame. Vždy sme dnu a veľa sedíme. Keď chlapci behajú, hneď ich týždenník zapíše a učiteľka na nich kričí. V škôlke Marta nekričala.”

Jurko (7 rokov)

“Chýba mi, že si nemôžem sám nabrať polievku a že sa nemôžem viac hrať, hýbať sa a behať. V škôlke sme chodili viac von, na pole, k potoku…“

Tobiáš (7 rokov)

“Na tejto škôlke je dobré to, že ten kto do nej chodí, má určite šancu aspoň raz za život dostať v škole jednotku.”

Taďo (9 rokov)

“V tejto škôlke sa môžu deti už ako malé naučiť aj čo je glóbus, mapa, môžu sa naučiť kde je Francúzsko a Eiffelova veža.”

Martinko (4 roky)

“V škôlke je najlepšia Marta”

Danko (4 roky)

“Mám rád, keď Daminán rozpráva o vesmíre, keď môžeme loziť na stromy alebo chodiť v gumákoch k pôtočiku.”

Damián (5 rokov)

“Mám rád Martu. Páči sa mi, že nám predĺžili dvorček a že na ňom máme ten veľký strom. Som rád, že poobede v škôlke nemusíme spinkať.”